Dongle voegt koptelefoonpoort toe aan telefoon
Magnetisch

Dongle voegt koptelefoonpoort toe aan telefoon

14-11-2018 11:58 Laatste update: 11:58

Steeds meer smartphones hebben geen 3,5 mm koptelefoonaansluiting meer. De Android-telefoon Essential Phone krijgt nu een koptelefoon-dongle die maar liefst 150 dollar kost.

Essential is het bedrijf van Andy Rubin, oprichter van Android. In mei 2017 presenteerde het bedrijf zijn eerste en tot nu toe enige telefoon, de Essential Phone. Het was de eerste telefoon met een inkeping (notch) voor de camera bovenaan het scherm. Een trend die via de iPhone X later dat jaar zo populair werd dat vrijwel elke nieuwe smartphone nu zo'n inkeping heeft.

Het toestel heeft geen koptelefoonaansluiting, net als veel andere recente smartphones. Wel heeft de Essential Phone een speciale magnetische aansluiting aan de achterkant, waar accessoires op geklikt kunnen worden. Het nieuwste accessoire is de Audio Adapter HD, die nu anderhalf jaar na de introductie van de telefoon verschenen is.

Studio-geluid voor 149 dollar

De vrij forse dongle belooft geluid van studiokwaliteit en kost 149 dollar. Misschien een hoge prijs, maar dat weerhoudt de fans niet: de dongle was binnen 12 uur al uitverkocht.

Ondertussen gaat het met Essential zelf niet goed. De Essential Phone is in de VS regelmatig te koop voor nog geen 300 dollar. In de eerste vier maanden zouden er nog geen 100.000 exemplaren van de Essential Phone zijn verkocht.

Een opvolger zou zijn geannuleerd, en onlangs werd 30 procent van het personeel van Essential ontslagen. Wel zou Andy Rubin werken aan een heel ander soort telefoon, die met kunstmatige intelligentie moet zorgen dat gebruikers minder op hun toestel kijken.

Kijk ook: wat is er nieuw in je smartphone in 2019?

Meer gadgetvideo's? Volg Bright op YouTube