Instagram rolt functies tegen verslaving uit
Tijdslimiet

Instagram rolt functies tegen verslaving uit

15-11-2018 11:09 Laatste update: 11:34

Instagram laat gebruikers voortaan zien hoe lang ze de app gebruiken. Ook kunnen limieten worden ingesteld.

Instagram kondigde de functies eerder dit jaar aan. Vanaf donderdag worden ze naar alle gebruikers uitgerold. Gebruikers die toegang tot de functie hebben, kunnen die vinden in het menu van Instagram, onder de knop rechtsboven in het profiel-tabblad. Daar staat nu 'Je activiteit', dat precies laat zien hoeveel minuten je dagelijks gemiddeld op Instagram kijkt.

Meldingen

Ook is de verdeling in minuten per dag te zien in een staafdiagram. Mensen die schrikken van hun gebruik, kunnen dat nu beperken met een dagelijkse limiet. Als die bijvoorbeeld na 20 minuten bereikt is, komt een melding in beeld. Gebruikers kunnen Instagram dan braaf afsluiten, of hun limiet ophogen.

Notificaties die binnenkomen nadat de limiet bereikt is, kunnen worden verborgen. Instagram-moederbedrijf Facebook beloofde soortgelijke functies ook voor Facebook, maar die zijn vooralsnog niet toegepast.

Android en iOS

Gebruikers van iOS 12 en Android Pie kunnen soortgelijke limieten echter voor elke app op hun telefoon instellen. De systemen voor smartphones laten ook precies zien wanneer en hoe vaak bepaalde apps gebruikt worden.

Volg Bright ook op Instagram.