Google krijgt patent op VR-schoen die je eindeloos laat lopen
Virtual reality

Google krijgt patent op VR-schoen die je eindeloos laat lopen

19-11-2018 08:13 Laatste update: 08:19

Google heeft een octrooi verworven op een schoen waarmee je in virtual reality kunt lopen. Een mogelijk alternatief voor een dure VR-loopband.

Eindeloos rondjes lopen in je kamer, dat lijkt vooral iets voor een tobbende Dagobert Duck. Maar als het aan Google ligt, gaan VR-gebruikers het straks ook massaal doen. Het bedrijf heeft een patent toegewezen gekregen op VR-schoenen waarmee je eindeloos kunt rondlopen in een beperkte ruimte, zoals je woonkamer.

Nu moeten de ontwikkelaars van VR-omgevingen nog behoorlijke noodgrepen toepassen om je door een virtuele ruimte te laten 'lopen'. Je kunt wel om je heen kijken, maar verder ben je doorgaans gebonden aan een vaste plaats. De beste oplossing tot nu toe is een soort loopband waarop je alle kanten kunt oplopen, terwijl je dankzij een tuigje in feite constant op dezelfde plaats blijft.

De door Google bedachte VR-schoen moet min of meer hetzelfde gaan doen als zo’n loopband. De gemotoriseerde schoen met wieltjes kan detecteren wanneer je een stap zet, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat je op dezelfde plaats blijft. Wel zo handig als je niet tegen een muur wil oplopen.

Of zoals Tom’s Guide het omschrijft: “Je denkt dat je echt loopt, maar voor omstanders zie je eruit als Michael Jackson die de moonwalk doet.” 

Kijk ook: Bright test VR-schoenen

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetvideo's