Pokémon Go-maker werkt met VN aan games voor toeristen
Met de VN

Pokémon Go-maker werkt met VN aan games voor toeristen

21-11-2018 10:53 Laatste update: 10:54

De maker van het populaire mobiele spel Pokémon Go, Niantic, gaat samen met de Verenigde Naties werken aan games voor toeristen.

Niantic gaat samen met de UN World Tourism Organization (UNWTO) werken aan het 'verbeteren van het toerisme wereldwijd'. Niantic zet zijn ervaring met locatie-games als Ingress en Pokémon Go in om 'unieke campagnes te maken die ontdekken aanmoedigen en het bewustzijn over wereldwijde bestemmingen vergroten'. De apps moeten gaan bijdragen aan 'duurzaam en verantwoordelijk toerisme'.

Hoe die apps eruit komen te zien, is nog niet duidelijk, maar de werkwijze van Niantic is inmiddels bekend. De ontwikkelaar maakt games die mensen aanspoort naar buiten te gaan en in steden naar bijzondere plekken toe te lopen.

Harry Potter-game

Niantic brengt in 2019 een Harry Potter-game uit met dezelfde insteek, waarbij spelers de straat op moeten en in augmented reality allerlei 'magische' objecten in de echte wereld zien.

"Niantic is een pionier in het creëren van realistische mobiele spelervaringen die niet alleen hun spelers motiveren om nieuwe plaatsen te ontdekken, maar ook om de cultuur en schoonheid van de wereld om hen heen te waarderen", zegt Ion Vilcu van de UNWTO.

Lucratief

Pokémon Go is de laatste tijd flink uitbreid met nieuwe Pokémon-personages en mogelijkheden. De game levert inmiddels - ruim twee jaar na de grote hype - alleen maar meer geld op dan in het begin.

In oktober draaide Pokémon Go in totaal 73 miljoen dollar omzet. In mei van dit jaar had de game 147 miljoen actieve spelers.