Google Assistent nu ook met Siri op te roepen
'Hé Siri, OK Google'

Google Assistent nu ook met Siri op te roepen

21-11-2018 18:11 Laatste update: 18:59

De spraakgestuurde Google Assistent is voor iPhone-eigenaren voortaan ook via Siri op te roepen.

Google Assistent was tot nu toe nog verre van handsfree te gebruiken op iPhones. Je moest eerst handmatig de Google Assistent-app openen en kon daarna pas beginnen met vragen stellen. Dankzij iOS 12-app Siri Shortcuts ofwel Siri Opdrachten, kun je Google Assistent nu wel zonder handen gebruiken. Google heeft de Assistent-app bijgewerkt met ondersteuning voor Shortcuts.

In de app zit nu de mogelijkheid om zo'n Siri Shortcut op te nemen, waarmee Google Assistent wordt geopend. Je kan zelf kiezen met welk woord of welke zin je de Assistent wil openen. Kies bijvoorbeeld 'Google Assistent', en je kan voortaan zeggen "Hé Siri, Google Assistent" en de Google-assistent wordt geopend.

Maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld de Google-activatiezinnen te gebruiken: "OK Google" of "Hey Google". Als je de app op deze manier oproept, begint hij meteen met luisteren en kun je dus zonder je telefoon aan te raken meteen vragen stellen of opdrachten geven.

Het enige struikelblok: je iPhone moet wel ontgrendeld zijn om de app te openen. Zo wordt het dus wel makkelijker om Google Assistent met je iPhone te gebruiken, maar blijft Siri de enige mogelijkheid om in alle gevallen zonder handen een spraakassistent aan te spreken.

Google voegde afgelopen zomer ondersteuning voor de Nederlandse taal toe aan Google Assistent. Ook zijn de Google Home-speakers sinds kort officieel verkrijgbaar in Nederland.

Zo maakte Google de Nederlandstalige Assistent:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's