Instagram legt minder nadruk op aantal volgers
Social stress

Instagram legt minder nadruk op aantal volgers

22-11-2018 14:53 Laatste update: 19:55

Instagram past het uiterlijk van profielpagina's aan om minder nadruk te leggen op de volgersaantallen.

Op Instagram zijn eigenlijk maar een paar dingen belangrijk: hoeveel volgers je hebt en hoeveel likes je krijgt. Instagram gaat de profielpagina's nu aanpassen, om de nadruk minder op dat aantal volgers te leggen.

De nieuwe profielpagina wordt de komende weken uitgerold. De wijziging lijkt op de aanpassing die Twitter onlangs heeft doorgevoerd in zijn apps. Zowel Instagram als Twitter tonen de volgersaantallen voortaan in een kleiner lettertype.

Niet meer bovenaan

Bij Instagram staan de aantallen bovendien niet meer prominent bovenaan het profiel, maar onder de biografie. Bij Twitter was dat al langer het geval. Ook wordt de Volg-knop groter, en krijgen profielen van bedrijven en bekende mensen meer knoppen, bijvoorbeeld om te bellen of om direct iets te bestellen. Boven het raster met recente foto's van de gebruiker komen voortaan uitgeschreven knoppen.

De wijzigingen moeten het volgens Instagram makkelijk maken mensen te zien met wie zij een connectie hebben. Twitter noemde als reden voor zijn wijziging "het prioriteren van wezenlijke gesprekken in plaats van cijfers".

Aanpak nepvolgers

Instagram kondigde deze week maatregelen tegen nepvolgers aan. Met behulp van kunstmatige intelligentie spoort het sociale netwerk accounts op die gebruikmaken van apps die nepvolgers, nepreacties en neplikes aanmaken.

Volg Bright ook op Instagram