© LG/LetsGoDigital

LG patenteert telefoon met 16 cameralenzen
Hexadecimale camera

LG patenteert telefoon met 16 cameralenzen

26-11-2018 11:01 Laatste update: 11:01

Op een nieuwe smartphone van LG zouden zomaar eens zestien cameralenzen aan de achterkant kunnen zitten. De fabrikant werkt aan een zogenaamde 'hexadecimale' camera.

In de race om de beste camera in een smartphone is het steeds meer een spel van aantallen geworden. Samsung heeft al een telefoon op de markt met vier cameralenzen aan de achterkant en Nokia zou in de nieuwe Nokia 9 maar liefst vijf lenzen achterop hebben verwerkt.

Maar daar lijkt het niet bij te blijven. LG heeft nu een smartphone gepatenteerd met zestien lenzen aan de achterkant, zo ontdekte LetsGoDigital.

Hoofden draaien

De lenzen zijn geplaatst in een kromming, waardoor ze dus allemaal in een andere hoek beelden vastleggen. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld achteraf de positie van een hoofd iets te draaien. In het voorbeeld van de patentaanvraag kan je een knuffelbeer ineens naar beneden laten kijken, terwijl hij eigenlijk recht vooruit keek. Ook kan je een hoofd van iemand op de foto vervangen door een hoofd van die persoon uit een andere foto.

Tegelijkertijd patenteert LG ook een technologie genaamd 'mirror'. Deze slimme spiegel moet samenwerken met de camera's en het mogelijk maken om selfies te nemen met de achterkantcamera. Verder wordt er niet ingegaan op deze technologie.

Zoals altijd is de kans aanwezig dat LG niks met dit patent gaat doen. De meeste patenten komen nooit in producten terecht.

Kijk ook: de smartphones van 2019

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's