'Huawei stopt selfie-camera in het scherm'
Notch verdwenen

'Huawei stopt selfie-camera in het scherm'

27-11-2018 11:13 Laatste update: 12:58

In een advertentie voor een nog niet aangekondigde Huawei-smartphone is de camera in een ronde uitsparing in de linkerhoek van het scherm verwerkt. De zogeheten notch, de inkeping bovenaan het scherm, is daardoor verdwenen. Huawei maakt in december meer details over het toestel bekend.

De scherminkeping, 'notch', die sinds vorig jaar in veel nieuwe smartphones zit, lijkt alweer zijn beste tijd te hebben gehad. Huawei hint in een advertentie dat zijn volgende high-end smartphone geen inkeping boven in het scherm krijgt. In plaats daarvan zou het toestel een ronde uitsparing in de linkerbovenhoek hebben, aan alle kanten omringd door een scherm.

De advertentie doet de ronde op Chinese sociale media en Huawei heeft aan The Verge laten weten dat het om een echte advertentie gaat. Op de advertentie staat in het Chinees: "Ronde selfiecamera, volledig scherm, verwacht in december." Op 3 december geeft de Chinese fabrikant meer informatie.

Samsung ook

Het weglaten van de notch is een van de smartphone-trends van 2019. Zo heeft ook Samsung bevestigd bezig te zijn met een telefoon met een scherm met een gaatje voor de camera erin. Het zou om de Samsung Galaxy A8s gaan, die in januari wordt verwacht. Een prototypefoto op het Chinese sociale netwerk Weibo lijkt dit te bevestigen.

Huawei wil Samsung inhalen

Huawei verkoopt sinds dit jaar meer smartphones dan Apple. Het Chinese merk wil over twee jaar de grootste smartphonefabrikant zijn. "Volgend jaar zullen we al dicht in de buurt komen van Samsung", voorspelde Richard Yu, die aan het hoofd van de consumentendivisie van Huawei staat, onlangs. "Misschien komen we dan op gelijke hoogte met Samsung. En het jaar daarop hebben we wellicht een kans om nummer 1 te worden." 

Zo zien de smartphones van 2019 eruit

Volg Bright op YouTube voor meer smartphone-video's