De Red Dead Online-bèta is live: wat kun je doen?
Cowboytje spelen

De Red Dead Online-bèta is live: wat kun je doen?

27-11-2018 21:25 Laatste update: 21:26

De bèta van Red Dead Online is live, althans voor wie 'early access' heeft. Iedereen die de game in zijn bezit heeft, kan sowieso vrijdag 30 november met de testversie aan de slag.

Deze week staat voor gamestudio Rockstar in het teken van de bèta-livegang van Red Dead Online, de gratis online component van de populaire game Red Dead Redemption 2. Vergelijkbaar als bij Grand Theft Auto V en GTA Online, moet Red Dead Online een voortdurende, evoluerende wereld neerzetten waar spelers samen met andere spelers op een woest Wild West-avontuur mogen gaan. 

Rockstar schrijft: "Verken de enorme wereld alleen of met vrienden. Vorm of word lid van een groep van maximaal zeven spelers om mee rond te rijden: verzamel rond het kampvuur, jaag op vissen, bezoek bruisende steden, vecht tegen bendes en val hun schuilplaatsen aan. Jaag op schatten, ga op missie en kom bekende personages uit de vijf staten tegen. Vecht met andere boeven in spontane gevechten of een opgezette strijd, concurreer met andere spelers of clans in open world uitdagingen en veel meer." 

Bekende kost dus voor spelers van de 60+ uur durende singleplayer van RDR2

De eerste 17 minuten:

Battle Royale

Wie wanneer online kan en mag, was nog even onduidelijk, maar het schema ziet er als volgt uit: 

- Alle Red Dead Redemption 2: Ultimate Edition-bezitters kunnen nu online. Spelers die de fysieke versie van de Ultimate Edition hebben gekocht moeten de Ultimate Edition-code in de verpakking inwisselen om in aanmerking te komen.

- Woensdag 28 november: alle spelers die Red Dead Redemption 2 hebben gespeeld op 26 oktober, kunnen online gaan met de beta. 

- Donderdag 29 november: alle spelers die, volgens de gegevens van Rockstar, Red Dead Redemption hebben gespeeld tussen 26 en 29 oktober, kunnen de beta downloaden en gaan spelen. 

- Vrijdag 30 november: alle spelers die eigenaar zijn van Red Dead Redemption 2 kunnen online paardje rijden en cowboytje spelen.  

Eerder was al de nodige info gelekt over Red Dead Online. Dataminers hadden ontdekt dat de game een Battle Royale modus, genaamd Make it Count, in het spel zal zitten. Strawberry, Stillwater Creek en Tall Trees zouden de maps zijn die bij dit speltype horen.

Andere modi zijn Most Wanted  (Deathmatch) en Team Shootout (Team Deathmatch), verschillende soorten paardenraces en Name Your Weapon (maak een kill met een bepaald wapen). 

Uiteraard komen er ook online verhalende missies beschikbaar die samen een overkoepelend verhaal vertellen.