Softwarebedrijf claimt 'iPhone-hack'
Onduidelijke methode

Softwarebedrijf claimt 'iPhone-hack'

28-11-2018 16:51 Laatste update: 18:12

Softwarebedrijf DriveSavers claimt een methode om gestolen iPhones 'met 100 procent succes' te kunnen openen.

Verschillende softwarebedrijven hebben methodes waarmee ze iPhones kunnen kraken. Die bedrijven werken vrijwel allemaal samen met politie en opsporingsdiensten, om bijvoorbeeld telefoons van verdachten te openen zonder dat de code beschikbaar is. De GrayKey is daarvan het bekendste voorbeeld, en Apple zou die methode onlangs onmogelijk hebben gemaakt.

Het bedrijf DriveSavers, gespecialiseerd in gegevensherstel, biedt zo'n dienst aan maar dan voor consumenten. DriveSavers zegt dat het met 100 procent succes alle data van een iPhone kan halen waar de eigenaar de code niet meer van weet. Het bedrijf doet dat alleen voor mensen die kunnen bewijzen dat de betreffende iPhone van hen is, of die bijvoorbeeld een overlijdensakte kunnen laten zien.

Hack zou opvallend zijn

Eigenaren van iPhones die zichzelf hebben buitengesloten, betalen voor het kraken van hun eigen telefoon 3900 dollar en krijgen het toestel na de ingreep ook weer terug. Het bedrijf zegt bovendien dat het geen zaken doet met overheden. Het bedrijf zegt ook buitengesloten eigenaren van Android- en Windows-apparaten weer toegang te kunnen geven.

Het bedrijf wil niet zeggen hoe het toegang krijgt tot de gegevens op een gesloten iPhone. Het zou opvallend zijn als het bederijf inderdaad succesvol iPhones kan hacken, aangezien dat zelfs de FBI niet lukt. In 2016 klaagde de FBI Apple aan, om het bedrijf te dwingen een iPhone te openen. Maar omdat de toegangscode van iOS versleuteld is, kan zelfs Apple gesloten iPhones niet openen.

Review: iPhone XS Max