Google versnelt Bluetooth-koppelen met Android-apparaten
Bluetooth-sync

Google versnelt Bluetooth-koppelen met Android-apparaten

28-11-2018 17:23 Laatste update: 18:12

Meer koptelefoonmerken gaan de Android-functie Fast Pair ondersteunen, voor snellere koppeling via Bluetooth. Ook komt er automatische synchronisatie tussen apparaten.

Android heeft sinds oktober vorig jaar de functie Fast Pair, waarmee koptelefoons sneller gekoppeld kunnen worden met apparaten. Houd een ongekoppelde koptelefoon naast een Android-telefoon en er verschijnt een notificatie met de vraag of je wilt koppelen. Het lijkt een beetje op de manier waarop Apples AirPods met iPhones worden gekoppeld.

Tot nu toe waren er echter nog maar weinig merken die Fast Pair ondersteunden. Dat aanbod wordt de komende tijd flink uitgebreid, meldt Google. Volgens het bedrijf gaan Anker SoundCore, Bose en nog meer merken de functie ondersteunen in koptelefoons en speakers.

Fast Pair krijgt daarnaast nog een functie die lijkt op de methode van Apple. Als een koptelefoon of speaker met één Android-apparaat is gekoppeld, worden de instellingen doorgegeven aan andere Android-apparaten en volgend jaar met Chromebooks. Gebruikers zijn dan na één keer koppelen klaar, en kunnen hun draadloze koptelefoon dan zonder extra gedoe gebruiken met al hun apparaten.

Getest: draadloze Sony-oordoppen klinken beter dan AirPods