Huawei-telefoon heeft camera in gat in het scherm
Nova 4 zonder notch

Huawei-telefoon heeft camera in gat in het scherm

29-11-2018 11:27 Laatste update: 11:35

Een nieuwe Huawei-smartphone heeft geen inkeping (notch) bovenaan het scherm, maar een camera in een gaatje in het scherm. Het toestel is getoond door een Chinese zanger.

Huawei lijkt alweer klaar te zijn met de notch, de scherminkeping bovenaan het scherm van telefoons. In een nieuw toestel zit de selfiecamera niet in een uitsparing bovenaan het scherm, maar zit er een gat voor de camera in de linkerbovenhoek van het scherm. Het display van de telefoon loopt daardoor netjes langs alle randen en door tot in alle hoeken.

Het lijkt te gaan om de Huawei Nova 4, die eigenlijk pas op 3 december wordt onthuld. Maar de populaire Chinese zanger Jackson Yee kreeg het toestel al cadeau, te zien in een livestream (rond 35 minuten). In de video heeft de telefoon een witte achtergrond, waardoor de ronde uitsparing voor de camera duidelijk te zien is. Verdere details rond het toestel zijn nog niet bekend en volgen waarschijnlijk volgende week.

Samsung

Huawei is niet de enige telefoonfabrikant die de selfiecamera op deze manier wil integreren. Zo noemde ook Samsung precies deze manier als mogelijke optie voor zijn nieuwe Galaxy-toestellen. Samsung overweegt ook nog kleine driehoekige en druppelvormige scherminkepingen.

De meeste fabrikanten willen het liefst van de inkeping af, maar de technologie laat het nog niet toe om camera's en sensoren onzichtbaar onder het scherm te bouwen. 

Vooruitblik: de smartphones van 2019

Volg Bright op YouTube voor meer smartphone-video's