Disney maakt korte tekenfilms van Star Wars-films
Voor kinderen

Disney maakt korte tekenfilms van Star Wars-films

29-11-2018 14:07 Laatste update: 14:09

Om kinderen al jong kennis te laten maken met Star Wars, komt Disney met korte cartoons van de films.

Veel mensen die nu kinderen hebben of krijgen, zijn opgegroeid met Star Wars. Die ouders kunnen natuurlijk niet wachten om hun kinderen voor het eerst kennis te laten maken met de geliefde serie, maar wat is de juiste leeftijd? Disney heeft de oplossing, het hun naar eigen zeggen kindvriendelijke Star Wars Galaxy of Adventures.

Het verhaal van de bestaande Star Wars-films is in stukjes gehakt en verwerkt tot korte animatiefilms, met het verhaal, dialoog en de muziek en geluidseffecten van de originele films. Dat wordt aangevuld met 'educatieve add-ons' om het geheel nog verantwoorder te maken.

Disney+

Op 30 november komen de eerste zes afleveringen op het nieuwe Star Wars Kids YouTube-kanaal. In december volgen dan nog een aantal afleveringen, met regelmatig nieuwe afleveringen in 2019. Disney komt volgend jaar met nog veel meer nieuwe dingen. Zo zijn er twee live-action-series in de maak, is er net een nieuwe animatieserie begonnen en krijgt de serie The Clone Wars eindelijk het slot dat het altijd al verdiende.

Al die zaken zijn vanaf volgend jaar ook op de nieuwe Disney-streamingdienst Disney+ te zien.