Android Auto krijgt betere spraakherkenning
Sneller muziek vinden

Android Auto krijgt betere spraakherkenning

03-12-2018 11:23 Laatste update: 11:24

Een update voor Android Auto moet het makkelijker maken om tijdens het autorijden muziek te vinden en af te spelen. Onder meer de spraakherkenning is verbeterd.

Mocht je in je auto een Android Auto-mediaspeler hebben, dan kan je in de komende dagen een update verwachten die vooral het bladeren door en het zoeken naar muziek en podcasts makkelijker maakt. De vernieuwde interface brengt de mediacontent naar de voorgrond. De nieuwe layout toont ook albumart groter waardoor het overzichtelijker wordt. 

Deze nieuwe feature werkt met een reeks muziekapps, waaronder Google Play Music, Spotify en iHeartRadio. Ook is de spraakherkenning van Android Auto verbeterd, zodat je bijvoorbeeld met stemcommando's je favoriete artiesten kunt vinden.

Berichten lezen als je stil staat

Google heeft ook de weergave van berichten verbeterd. Je kunt met meerdere mensen tegelijkertijd in contact blijven. Zodra de auto stilstaat, krijg je een preview van de berichten te zien. Dit werkt op dit moment met Messages en WhatsApp maar Google gaat dit ook in andere berichtenapps ondersteunen. Naast sms-berichten ondersteunt Android Auto nu ook MMS- en RCS-berichten waarmee apps bijvoorbeeld ook groepsberichten kunnen ondersteunen.

Deze Nederlander werkt aan Google Auto