Bright test de Tesla Model 3 in Los Angeles Beeld © Bright
Bright test de Tesla Model 3 in Los Angeles Beeld © Bright
Ta-du ta-du 🚨

Tesla's herkennen straks zwaailichten politie, brandweer en ambulance

4 december 2018 20:29

Tesla voegt binnenkort automatische herkenning van zwaailichten van hulpdiensten toe aan zijn Autopilot-systeem. De software die Tesla-auto's gedeeltelijk zelfrijdend maakt krijgt hiervoor 'in de komende maanden' een update.

Op Twitter zegt Tesla-baas Elon Musk dat bij de komende update van de Autopilot-software automatische herkenning van zwaailichten van ambulances, politie-auto's en brandweerwagens zal worden toegevoegd. Daardoor kunnen Tesla's in de deels autonome modus de 'bestuurder' waarschuwen dat hij het stuur weer over moet nemen.

Dit is vooral belangrijk omdat bestuurders minder opletten als de auto het sturen grotendeels overneemt. Tesla heeft al ingebouwd dat een bestuurder elke paar minuten even het stuur moet vasthouden. Dit was makkelijk te omzeilen door een sinaasappel in het stuur te duwen.

Slapende bestuurder

De opmerkingen van Musk komen in dezelfde week dat een Tesla-bestuurder door de politie langs de kant van de weg gezet omdat hij minutenlang slapend achter het stuur zat, met de auto in de Autopilot. De politie stopte de auto door er voor te gaan rijden en beetje bij beetje af te remmen. 

Zelfrijdende auto's eng? Zo bang waren we vroeger voor de fiets

Bright heeft de Tesla Model 3 getest in Los Angeles. Volg ons YouTube-kanaal om de video niet te missen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tesla rijdt minutenlang met slapende bestuurder over snelweg

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tesla's vinden zelf parkeerplek en parkeren zichzelf