Populairst op Twitter in 2018: vacatures, F1 en 'Free Hermien'
#FreeHermien

Populairst op Twitter in 2018: vacatures, F1 en 'Free Hermien'

05-12-2018 07:00 Laatste update: 08:09

Vacatures, Formule 1 en Ajax waren het populairst dit jaar op Twitter. Als eervolle vermeldingen noemt Twitter in zijn jaaroverzicht onder andere de opmerkelijke hashtags #FreeHermien en #SiberischeBeer.

Net zoals alle voorgaande jaren was #vacature volgens Twitter de meest populaire hashtag, dit jaar gevolgd door #nieuws en #F1. De laatste tag is natuurlijk te danken is aan de prestaties van Max Verstappen. Andere toppers dit jaar op Twitter waren #ajax, #trump en #worldcup.

Verder viel op dat VVD het vaakst in een hashtag verschenen is, gevolgd door PVV en D66. Ook de hashtag #sleepwet haalde de top 10 in de categorie politiek.

In de categorie Entertainment werd er het meest getwitterd over #Eurovision, gevolgd door #Pauw en #LouisTomlinson. Bij de sportsectie haalde het uit de Eredivisie gedegradeerde #FCTwente de top 10.

#FreeHermien

Twitter heeft ook een paar eervolle vermeldingen in zijn Nederlandse jaaroverzicht gezet. Zo was de hashtag #FreeHermien in januari populair, waardoor een ontsnapte koe niet naar het slachthuis hoefde. Ook werd er veel getwitterd over de kou (#SiberischeBeer) en over de warmte (#hittegolfsongs) die ons dit jaar 'teisterden'.