Deze app moet lezen leuker maken voor dove kinderen
Gebarentaal-app

Deze app moet lezen leuker maken voor dove kinderen

04-12-2018 16:47 Laatste update: 05-12-2018 12:44

Dove kinderen hebben moeite met leren lezen, maar een app van Huawei moet daar verandering in brengen.

Volgens het persbericht van Huawei heeft een groot deel van de 32 miljoen dove kinderen op de wereld moeite met lezen. Om de kinderen te helpen, heeft de telefoonfabrikant de gratis Android-app StorySign ontwikkeld. Tijdens het voorlezen kan een kind (of ouder) de pagina scannen, waarna op de telefoon een personage verschijnt die het verhaal in gebarentaal uitbeeldt. 

Het personage, ontwikkeld door de bekende Aardman-studio, beschikt over tien verschillende gebarentalen, waaronder het Nederlands. De app is gratis te downloaden. Niet alleen voor Huawei-telefoons, maar voor alle telefoons die draaien op Android. Voor iPhones is de app voorlopig niet beschikbaar.

Slechts één boek

De app werkt alleen als Huawei het boek toevoegt aan de bibliotheek van de app. Op dit moment is dat in Nederland alleen nog het boek 'Waar is Dribbel?' van Eric Hill. Het is dus niet zo dat je camera op allerlei soorten teksten kan richten, waarna het uitgebeeld wordt. Ook moet je het fysieke boek voor je neus hebben, anders werkt de app niet.

Huawei wil de bibliotheek gaan uitbreiden, maar het heeft nog geen plan gepresenteerd wanneer en in welke hoeveelheid het dit wil gaan doen. Als je Dribbel eenmaal gevonden hebt, is het dus maar afwachten op een update.