Deze verpakking voor bezorgmaaltijden is herbruikbaar
Bezorgdiensten

Deze verpakking voor bezorgmaaltijden is herbruikbaar

15-02-2019 09:28 Laatste update: 18:27

Pizzadoos, tacotasje of bamibakje? Nomm is een herbruikbare verpakking voor afhaalmaaltijden.

Eten laten bezorgen is populairder dan ooit. Deliveroo, UberEats en Thuisbezorgd brengen veel extra afval met zich mee, zoals pizzadozen en piepschuimen bakjes. Om die milieubelastende tendens tegen te gaan, is er nu Nomm, een herbruikbare voedselverpakking.

Nomm houdt maaltijden warmer, gaat lekken tegen en is stapelbaar en compact te vervoeren. Daarnaast ziet het er appetijtelijk uit. Een strak vormgegeven warmhouddoos van luxe materiaal die je openvouwt zodat meteen een stevige placemat ontstaat. Daarbinnen vind je de bakjes of doos die jouw soep of curry warm houden en je sushi koud. Restaurants kunnen kiezen uit 7 verschillende vormen. Elke vorm is te gebruiken als kom met deksel of andersom als bord met stolp erover.

Het systeem wordt online bestuurd zodat verpakkingen getracked en getraced kunnen worden. Daarvoor heeft ieder bakje een RFID-tag.

Als restaurants overschakelen op een systeem als Nomm bespaart ieder restaurant jaarlijks 32.740 verpakkingen. Dat berekent Glenn Verhaege, die Nomm ontwikkelde als eindexamenwerk Productontwikkeling aan de Universiteit van Antwerpen. Nomm is beloond met de 2e prijs van de OVAM Ecodesign Award.

Nomm voedselverpakking