Eindelijk

Tesla Model 3 vanaf februari in Nederland geleverd

5 december 2018 13:09

Vanaf begin februari krijgen de eerste Nederlanders hun Tesla Model 3 geleverd.

Klanten die de Tesla Model 3 hebben besteld, kunnen de auto vanaf woensdag reserveren. Wie er vroeg bij was, kan zijn Tesla in februari 2019 verwachten, dan start de Europese levering van de Model 3. De betaalbaarste Tesla-auto tot nu toe werd sinds de aankondiging in 2016 geplaagd door productieproblemen. Tesla kreeg de productie pas de afgelopen maanden op peil.

In eerste instantie zijn alleen de long range- en performance-versies van de Model 3 te bestellen. De long range-uitvoerig heeft een 74 kWh accu en all wheel drive en is er vanaf 58.800 euro. De performance-versie trekt sneller op (in 3,7 seconde van 0 naar 100 km/u) en heeft koolstofvezel spoiler, verlaagde wielophanging, andere remmen en velgen en kost 69.700 euro.

Goedkopere versies later

In de VS levert Tesla sinds oktober ook iets goedkopere versies van de Model 3. De beloofde versie van minder dan 35.000 dollar laat nog op zich wachten. Volgens topman Elon Musk volgt dat goedkoopste model binnen zes maanden. 

Wie een Tesla Model 3 heeft gereserveerd maar geen performance- of long range-model wil, moet zodoende nog even wachten. Volgens Tesla kunnen klanten hun reserveringskosten van duizend euro ook nog terugkrijgen, als zij niet langer willen wachten.

Betalen voor Superchargers

Ook is bekend dat de Model 3 in Europa wel geleverd wordt met de hardware voor rijhulp Autopilot. Maar wie alle mogelijkheden wil gebruiken, moet bij het bestellen een optie van 5.300 euro kiezen. Model 3-rijders krijgen geen gratis tegoed om hun auto bij Supercharger-laders op te laden, maar betalen per keer voor het laadnetwerk van Tesla.

Bright heeft de Tesla Model 3 vorige week getest in Los Angeles. Volg ons op YouTube om de video niet te missen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tesla door nieuwe barrière: 'per dag 1000 Model 3's gebouwd'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tesla's herkennen straks zwaailichten politie, brandweer en ambulance