Au revoir

Google stopt na 2 jaar alweer met chatapp Allo

6 december 2018 10:41

Google stopt in maart 2019 met Allo, de chatapp die het eind 2016 introduceerde als opvolger van Hangouts.

Chatapp Allo onderscheidt zich met kunstmatige intelligentie, waarmee het reacties voorstelt gebaseerd op waar een gesprek over gaat. Die functie is ondertussen ook ingebouwd in de app Android Messages, dat voorheen bekend stond als de standaard SMS-app op Android-toestellen.

Messages blijkt volgens Google populairder dan Allo en daarom zijn alle Allo-functies inmiddels in Messages gestopt. Allo-gebruikers wordt aangeraden om voor maart over te stappen naar Messages, dat in het Nederlands 'Berichten' heet.

Ook Hangouts verdwijnt in huidige vorm

Het stoppen van Allo is niet verrassend, eerder bleek al dat de app minder dan 50 miljoen gebruikers heeft. Ter vergelijking: 's werelds grootste chatdienst WhatsApp heeft ruim 1,5 miljard gebruikers.

Ondertussen gaat ook de klassieke versie van Google Hangouts voor de bijl. Google introduceerde die chatapp in 2013, als opvolger van diensten als Google Talk, Google Voice en Google+ Messenger. Die klassieke versie van Hangouts verdwijnt in 2019, Hangouts gaat dan verder als Hangouts Chat, een soort tegenhanger van zakelijke chatdienst Slack.

Ook is er nog Hangouts Meet, ook bekend als Google Meet, een videochat-app voor groepen. Die app bestaat naast Duo, Google's alternatief voor FaceTime. Duo blijft voorlopig gewoon bestaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Flop 5: de mislukkingen van Google

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nieuwe WhatsApp-functie maakt groepschats overzichtelijker