Game Awards

God of War wint prijs 'game van het jaar'

7 december 2018 17:53

God of War is uitgeroepen tot de game van het jaar bij de jaarlijkse Game Awards. Ook Red Dead Redemption II en Fortnite gooiden hoge ogen.

God of War werd behalve als beste overall game ook onderscheiden in de categorieën 'beste action/adventure game' en 'beste game-regie'. De prijzen werden uitgereikt tijdens de jaarlijkse Game Awards in Los Angeles, waarbij internationale game-media hun favoriete games selecteren.

De onderscheidingen voor God of War kwamen niet als een verrassing: het spel kreeg al veel positieve recensies. Brights game-specialist Jan Meijroos omschreef de game eerder dit jaar als 'de meest geslaagde game-reboot aller tijden' en 'een blauwdruk van volwassen gamedesign anno 2018'.

Red Dead Redemption II en Fortnite

Meijroos was overigens ook heel enthousiast over Red Dead Redemption II, dat prijzen ontving in de categorieën 'beste verhaal', 'beste muziek' en 'beste audio design'. Ook kreeg Roger Clark een onderscheiding voor zijn rol als hoofdpersoon Arthur Morgan. Meijroos noemde Red Dead Redemption II in zijn recensie 'dé game van het jaar'. In het eerste verkoopweekend was de game al goed voor een omzet van 725 miljoen dollar (640 miljoen euro).

Fortnite kwam uit winnaar uit de bus in de categorieën 'beste multiplayer game' en 'beste doorlopende game'.

Belgische is beste esports-host

De Belgische Eefje Depoortere (beter bekend als 'Sjokz') viel in de prijzen als beste esports-presentator.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Game-review God of War: gruwelijk en goddelijk

Miniatuurvoorbeeld
Review

Red Dead Redemption 2: de game van het jaar

Kijk ook: de ultieme game-gear

Volg het Bright YouTube-kanaal voor meer gadgetvideo's