YouTube-jaarvideo is nu slechtst beoordeelde video ooit
10 miljoen ?

YouTube-jaarvideo is nu slechtst beoordeelde video ooit

13-12-2018 09:37 Laatste update: 09:40

De nieuwe YouTube Rewind-video is nu de slechtst beoordeelde video ooit op de videosite. Het jaaroverzicht met allerlei YouTube-sterren heeft al bijna 10 miljoen duimpjes naar beneden gekregen.

YouTube heeft een traditie opgebouwd om als jaarafsluiter een speelfilmachtige video met een heel peloton aan YouTube-grootheden te maken. Maar inmiddels is het ook een traditie geworden dat deze video's heel slecht worden beoordeeld door de kijkers. De 2018-versie, die vorige week in première ging, heeft inmiddels 9,8 miljoen duimpjes naar beneden ten opzichte van 2,1 miljoen duimpjes omhoog. Veel mensen vinden de video - ruim 119 miljoen keer bekeken - dus heel erg slecht.  

De vorige YouTube-video die als slechtste werd beoordeeld was de clip Baby van Justin Bieber uit 2010. Die video heeft 9,7 miljoen duimpjes naar beneden, maar ook 10 miljoen duimpjes omhoog.

YouTube-sterren

De Rewind-video heeft alles in zich om wél leuk te zijn, want er deden veel grote sterren aan mee. Een hoofdrol is weggelegd voor techvloggers Marques Brownlee en Casey Neistat en ook de Nederlandse NikkieTutorials en gamestreamkoning Ninja komen in de video voor.

Grote afwezigen zijn PewDiePie en T-Series, die op dit moment in gevecht zijn om wie het YouTube-kanaal met de meeste abonnees wordt. PewDiePie's nijdige recensie over de Rewind-video is intussen bijna 19 miljoen keer bekeken.