Ze komen eraan: telefoons met 48 megapixel camera's
Xiaomi en Honor

Ze komen eraan: telefoons met 48 megapixel camera's

10-12-2018 12:32 Laatste update: 12:41

Zoek je een foto om je slaapkamermuur mee te behangen? Binnenkort kan je met je smartphone foto's van 48 megapixel maken.

Veel van de huidige smartphones maken foto's van 12 megapixel, zoals de iPhone XS en de Google Pixel 3. Maar de Chinese merken Xiaomi en Honor hinten naar een telefoon met vier keer zoveel megapixels.

Huawei-merk Honor heeft in een vooraankondiging de Honor View 20 gepresenteerd. Honor laat de meeste details over voor de presentatie op 26 december in Beijing, maar liet al wel zien dat het toestel een selfiecamera in de linkerbovenhoek van het scherm heeft én een achtercamera met 48 megapixel. Ook krijgt het toestel de Huawei-chip Kirin 980 met ondersteuning voor kunstmatige intelligentie.

Xiaomi

Ook de Chinese concurrent Xiaomi heeft bekendgemaakt met een telefoon te komen met een 48 megapixel-camera. Mede-oprichter Lin Bin plaatste op het sociale netwerk Weibo een plaatje waarop staat '48MP'. Meer details zijn niet prijsgegeven.

Meer megapixels wil zeker niet altijd zeggen dat de foto's ook beter worden. Zo had de Nokia 808 PureView jaren geleden al een 41 megapixel camera. Het is wachten op de eerste fotoresultaten.

Kijk ook: de smartphones van 2019