© LetsGoDigital

'Samsung werkt aan slimme deurbel met camera'
Video-deurbel

'Samsung werkt aan slimme deurbel met camera'

10-12-2018 13:45 Laatste update: 13:49

Een patentaanvraag van Samsung toont dat de fabrikant een eigen slimme deurbel ontwikkelt. Met de bel zou je kunnen zien wie er aanbelt.

Al ziet niet iedereen het nut er van in, er zijn al meerdere cameradeurbellen op de markt. Ook grote techpartijen storten zich op dit product. Zo heeft Google de Nest Hello en heeft Amazon de Ring. Samsung heeft nog even niks op dit gebied. Maar daar zit verandering aan te komen. Dat valt althans op te maken uit een nieuwe patentaanvraag die is gevonden door de site LetsGoDigital.

Samsung heeft op 27 november 2018 bij het Koreaanse octrooibureau de aanvraag ingediend voor een nieuwe slimme bel met videoverbinding. De bel bevat een display, zodat je een soort Skype-gesprek zou kunnen voeren als je daar toestemming voor geeft. Ook is duidelijk te zien dat de bel twee camera's heeft. Wat Samsung van plan is met de tweede camera, wordt niet genoemd.

Afbeeldingen lijken op eindproduct

Zoals altijd bij patentaanvragen is er geen garantie dat de technologie daadwerkelijk op de markt komt. Wel worden bij deze aanvraag al afbeeldingen bijgeleverd die er uitzien als een eindproduct. 

Getest camera-deurbel Nest Hello

Review: Ring Video Doorbell 2

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetvideo's.