Edge 2.0

Nieuwe Microsoft-browser ondersteunt ook Chrome-extensies

10 december 2018 20:17

De baas van Microsofts webbrowser zegt dat de nieuwe versie van de Edge-browser ook Chrome-extensies zal ondersteunen.

"Het is onze intentie om bestaande Chrome-extensies te ondersteunen", zegt Kyle Alden, projectmanager bij Microsoft en verantwoordelijk voor de nieuwe versie van de Edge-browser. Hij reageerde hiermee op vragen op het forum Reddit.

Microsoft is bezig om van Edge een browser te maken op basis van Chromium, de opensource broncode van Google-browser Chrome.

Chrome-extensies zijn mini-programmaatjes die direct in de browser worden geïnstalleerd. Zo kan je bijvoorbeeld je wachtwoorden via de dienst LastPass automatisch laten invullen of alle afbeeldingen veranderen door een foto van Nicolas Cage.

Xbox en Windows

Microsoft heeft nog meer plannen met de Chromium-engine: het bedrijf wil de browser ook naar zijn Xbox-spelcomputers brengen. Het onderzoekt zelfs of het besturingssysteem Windows 10 op Chromium zou kunnen laten draaien.

Veel ontwikkelaars reageerden enthousiast op de stap van Microsoft, maar baas van concurrent Firefox vindt het een slechte ontwikkeling, zo schreef hij. "Door op Chromium te gaan draaien, geeft Microsoft de controle op het online leven nog meer over aan Google." Hij ziet liever méér concurrentie.

Surface Go: de ultieme tablet en laptop in één?

Volg Bright op YouTube voor meer techvideo's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Firefox-maker baalt van nieuwe Microsoft-browser

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nieuwe Microsoft-browser gebruikt Google-techniek