PlayStation Classic nu alweer gehackt
Retro-gamen

PlayStation Classic nu alweer gehackt

11-12-2018 07:55 Laatste update: 07:55

De PlayStation Classic, die nu ruim een week verkrijgbaar is, is redelijk eenvoudig te hacken. Dat maakt het mogelijk ook andere games op de mini-versie van de originele PlayStation te zetten.

Console-hackers hadden niet veel moeite om de nieuwe versie van de klassieke spelcomputer te kraken, schrijft Ars Technica. De reden: de encryptiesleutel waarmee Sony de software op de console heeft beveiligd, staat gewoon op het apparaat zelf.

Er zijn inmiddels verscheidene open-source projecten die bezitters van een PlayStation Classic in staat stellen om ook andere software te draaien op de console dan de games die Sony zelf heeft geïnstalleerd.

Zo is het mogelijk andere PlayStation-games te spelen vanaf een usb-drive. Helemaal zonder risico is dat overigens niet, waarschuwt Ars Technica. Er zijn berichten dat de PlayStation Classic compleet kan vastlopen.

Tomb Raider

De PlayStation Classic, die sinds 3 december voor rond de 100 euro in de winkels ligt, wordt geleverd met twintig games. Verscheidene klassiekers, zoals Tomb Raider en Gran Turismo, ontbreken echter.

Met het uitbrengen van de PlayStation Classic, een miniversie van de originele PlayStation uit 1994, trad Sony in de voetsporen van Nintendo dat de afgelopen jaren flinke successen boekte met het uitbrengen van mini-edities van de NES en de SNES. 

Bekijk onze eerste indruk van de PlayStation Classic

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetvideo's.