Google Lens nu ook in Google-app op iOS
Objecten herkennen

Google Lens nu ook in Google-app op iOS

11-12-2018 09:28 Laatste update: 09:27

Google Lens, de functie waarmee Google via de camera van je telefoon objecten kan herkennen, is nu ook te gebruiken in de Google-app voor iOS.

Google introduceerde Google Lens tijdens de I/O-conferentie in 2017. De software kan met behulp van kunstmatige intelligentie zaken in het echte leven herkennen en daar informatie over geven – bijvoorbeeld over dieren, games, boeken of monumenten. Ook is het mogelijk met Google Lens bijvoorbeeld telefoonnummers of adressen te kopiëren.

In maart van dit jaar dook Lens op in de Foto’s-app van Google voor iOS. En nu is Google Lens dan ook beschikbaar via de ‘gewone’ zoek-app. Het Lens-symbool staat naast het pictogram van de microfoon in de zoekbalk.

Hond

In de tweet waarmee Google de komst van Google Lens in de iOS-app bekendmaakt, staat een video waarin wordt gedemonstreerd hoe je dankzij de handige functionaliteit meer informatie kunt krijgen over het ras van een hond die langsloopt.

Op het moment van schrijven is de Lens-functie nog niet voor iedereen te gebruiken. Google is maandag begonnen met het uitrollen van de feature in de Google-app voor iOS.