Brouwen uit capsules

LG komt met Nespresso-achtig bierbrouw-apparaat

13 december 2018 00:52

LG lanceert volgend jaar een thuistap die het midden houdt tussen een brouwmachine en een Nespresso voor bier.

Er zijn al vaker pogingen gedaan om biertapmachines voor thuis aan de man te brengen. Maar apparaten als de Philips Perfect Draft, waar je zelf een kleine bierfust in moest doen, zijn nooit echt aangeslagen. LG gooit het over een andere boeg, met een apparaat waar je zelf thuis snel bier mee brouwt.

De LG HomeBrew werkt met capsules, een beetje zoals de Nespresso-apparaten. De reden is hetzelfde: snelheid en geen schoonmaakwerk. Het formaat van de capsules is overigens nog niet bekend. In een HomeBrew-capsule zit mout, gist, hopolie en smaakstof.

Er zijn overigens al enkele apparaten voor thuisbrouwers op de markt, zoals de Nederlandse MiniBrew, maar daar moest je zelf ingrediënten in doen.

Voor de luie thuisbrouwer

Stop de capsule in het apparaat, zet hem aan en de hele procedure van fermenteren en carboniseren tot het rijpen en schoonmaken gaat daarna vanzelf. Het duurt zo'n twee weken tot het bier klaar is. De thuisbrouwer kan de voortgang met een app voor Android of iOS overal bijhouden.

Naderhand hoeft het apparaat alleen maar afgespoeld te worden. Dat is stukken makkelijker dan het schrobben van een brouwketel. Bovendien past de HomeBrew op een aanrecht, terwijl de gemiddelde thuisbrouwer al snel een schuurtje nodig heeft voor zijn hobby. LG komt in eerste instantie met vijf bieren voor het apparaat: American IPA, American Pale Ale, English Stout, Belgisch Witbier en Tsjechisch Pils.

De HomeBrew wordt in januari tijdens de grote techbeurs CES officieel onthuld. Dan worden waarschijnlijk ook de prijs en beschikbaarheid van de machine bekendgemaakt. Bright doet verslag vanaf de CES in Las Vegas op FacebookTwitter en YouTube.

Kijk ook: thuis bier brouwen met de Minibrew