Marco Borsato wint prijs voor beste drone-video van 2018
Dronen zijn bedrog

Marco Borsato wint prijs voor beste drone-video van 2018

12-12-2018 11:56 Laatste update: 13:24

Marco Borsato heeft voor zijn videoclip 'Alsof je vliegt' de jaarlijkse Drone Award voor beste drone-video gewonnen.

De videoclip van de zanger heeft gewonnen in de categorie Luchtfotografie van de Drone Awards. Het publiek kon stemmen op de beste video's tijdens de vijfde jaarlijkse verkiezing van deze Nederlandse drone-prijzen.

De clip van Alsof je vliegt bestaat volledig uit video's gemaakt met een drone. Borsato zelf is niet te zien, de spectaculaire beelden van Nederlandse natuurlandschappen staan centraal. De video werd gemaakt door filmmaker Jelte Keur, die in 2014 naam maakte met zijn prachtige video van de Utrechtse Domtoren gehuld in de mist. Voor die video kreeg Keur destijds een boete van 350 euro voor het vliegen binnen de bebouwde kom.

Borsato is ook fervent dronevlieger, maar maakte zelf geen beelden voor de video. "Als groot liefhebber van drones krijgt deze award een mooie plaats in mijn prijzenkast", zegt de zanger. "Alle eer gaat volledig naar de maker van de videoclip".

Naast de prijs voor de dronevideo met beste luchtfotografie, wordt bij de Drone Awards ook jaarlijks de prijs voor de mooiste dronerace-video uitgereikt. Die gaat dit jaar naar Rene Sebastian uit Best, die een unieke video maakte met behulp van een 360-gradencamera in combinatie met enkele race-drones. "Het winnen van de prijs is een kroon op mijn werk", zegt Sebastian.

Alsof je vliegt:

Getest: hoe goed is de nieuwe DJI-drone?

Volg het Bright YouTube-kanaal voor meer gadgetvideo's