Pokémon Go laat spelers eindelijk tegen elkaar vechten
Trainer Battles

Pokémon Go laat spelers eindelijk tegen elkaar vechten

13-12-2018 09:49 Laatste update: 10:48

Pokémon Go heeft de langverwachte functie Trainer Battles toegevoegd, waarbij spelers elkaar kunnen uitdagen voor een Pokémongevecht.

Net als veel andere functies van Pokémon Go werken ook de Trainer Battles op basis van je locatie. Spelers moeten bij elkaar in de buurt zijn en een QR-code op het scherm van een ander scannen om een gevecht te starten.

Vrienden kunnen echter wel op afstand tegen elkaar spelen, zolang zij de status van Beste of Ultra-vriend hebben bereikt. Ook is het mogelijk om te oefenen tegen computergestuurde tegenstanders. In eerste instantie waren de Trainer Battles alleen beschikbaar voor spelers van level 40, maar enkele uren na de uitrol was de functie er ook al voor spelers die dat hoogste level nog niet hebben bereikt.

Door te vechten tegen menselijke tegenstanders kunnen spelers voorwerpen zoals de Sinnoh Stone verdienen, waarmee je Pokémon kan evolueren naar hun sterkste vorm. De gevechten zelf lijken erg op de Gym Battles en Raids die al langer beschikbaar zijn in Pokémon Go.

73 miljoen omzet in een maand

Pokémon Go was in de zomer van 2016 een hype, maar levert game-ontwikkelaar Niantic momenteel meer geld op dan in het begin. In oktober draaide Pokémon Go in totaal 73 miljoen dollar omzet. In mei van dit jaar had de game 147 miljoen actieve spelers.

Volgend jaar komt Niantic met de mobiele game Harry Potter: Wizards Unite. Spelers moeten de straat op, net als in Pokémon Go.