Huawei lanceert smartphone met camera in schermgat
Vaarwel notch

Huawei lanceert smartphone met camera in schermgat

17-12-2018 09:01 Laatste update: 10:17

Na veel teasers en gelekte plaatjes is er nu voor het eerst een telefoon officieel gepresenteerd met de selfiecamera in een gaatje in het scherm.

Een nieuwe fase is aangebroken: vandaag is de eerste smartphone met een 'hole-screen' gepresenteerd. Hierbij is de selfiecamera slechts een kleine ronde uitsparing, waarbij het scherm om de camera heen loopt. De voorkant van de telefoon bestaat daarom vrijwel alleen maar uit scherm, op een kleine rand aan de onderkant na.

De eer voor deze primeur is voor de Huawei Nova 4-smartphone, een 6,4-inch telefoon met een 2310 x 1080 scherm, 8GB RAM, 128GB opslagruimte, een vingerafdrukscanner aan de achterkant, een batterij van 3750 mAh die via een USB-C-snellader kan worden opgeladen. Ook is er niet bezuinigd op de megapixels: de achtercamera heeft 48 megapixels en de selfiecamera 25 megapixels. Onder de motorkap zit een Kirin 970-processor, vergelijkbaar met de Huawei P20 Pro.

Prijs

Op dit moment is de telefoon alleen nog aangekondigd voor de Chinese markt. De prijs is 3399 yuan, omgerekend 435 euro. Met een 20 megapixel achtercamera in plaats van 48 megapixel, kost de telefoon omgerekend 397 euro.

Naar verwachting komt het toestel later dit jaar ook in Europa op de markt.

Andere 'gatschermen'

Naast het wekenlange teasen van de Nova 4, heeft ook Samsung laten weten met een gatschermtelefoon te komen, de Samsung A8s. Dat toestel komt op 21 december officieel in China op de markt. 

Ook Honor, een submerk van Huawei, heeft een model getoond met een gatscherm. Deze Honor View 20 komt ook met een camera die 48 megapixelfoto's kan nemen. 

Zo ziet de smartphone er in 2019 uit