Je smarthome is af: twerkende beer met Alexa
Schuddende assistent

Je smarthome is af: twerkende beer met Alexa

17-12-2018 13:05 Laatste update: 15:31

Amazons slimme stemassistent Alexa is werkelijk overal in te bouwen. Nu zijn er ook een 'slimme' twerkende beer en een twerkende Kerstman, met ingebouwde Alexa-spraakbesturing.

Het doel van Amazon om de spraakassistent Alexa in zoveel mogelijk producten ingebouwd te laten krijgen, heeft nu geleid tot een twerkende kerstbeer. De dansende beer met kerstmuts is te koop voor 39,99 dollar, schrijft The Verge.

De knuffels van het merk Twerking Plush werken precies zoals een normale Amazon Echo-speaker, behalve dat de beer flink met zijn billen schudt bij het beantwoorden van elke vraag. Ook schudt hij mee met de muziek als er geluisterd wordt via Amazon Music. Mocht de beer toch niet je smaak zijn; als alternatief kan je ook een twerkende Kerstman met Alexa kopen.

Voor alle ontwikkelaars

Het bedrijf achter de knuffels rustte eerder al de zingende Tel Sell-vis Big Mouth Billy Bass uit met Alexa.

De Alexa-software is voor iedere ontwikkelaar te gebruiken om in te bouwen in apparaten met speakers en een microfoon. Er zijn 20.000 verschillende apparaten die werken met Amazon Alexa, liet Amazon in september weten.

De beer en Kerstman zijn ook in Nederland te bestellen. Wel betaal je dan, inclusief verzendkosten, 59,70 euro en wordt de speaker pas in de tweede week van januari bezorgd. Ruim op tijd voor kerst 2019, dus.