EasyJet verwijdert drone-reclame van instapkaarten Gatwick
Huur een drone!

EasyJet verwijdert drone-reclame van instapkaarten Gatwick

21-12-2018 08:20 Laatste update: 09:04

Reizigers die vliegen vanaf het door drones geteisterde Londense vliegveld Gatwick, treffen op hun boardingpass reclame aan voor het huren van een DJI-drone.

“Dit verzin je niet”, twittert Benoît Guilbaud, die vrijdag een EasyJet-vlucht heeft vanaf Gatwick. Hij plaatst een afbeelding van zijn boardingpass waarop een advertentie staat van Tryatec, een Brits bedrijf dat gadgets verhuurt. Een van de aangeprezen en afgebeelde gadgets is een DJI-drone.

EasyJet heeft de reclame voor Tryatec inmiddels van de instapkaarten verwijderd. “De advertentie werd geplaatst voor de problemen op Gatwick begonnen”, schrijft de vliegtuigmaatschappij. “Onze excuses voor de ergernis.”

Gevaar

Het vliegveld Gatwick heeft sinds woensdagavond meer dan 24 uur stilgelegen vanwege rondcirkelende drones die een gevaar vormen voor opstijgende en landende vliegtuigen. Drones rond vliegvelden kunnen schade berokkenen aan de motoren van vliegtuigen.

Volgens de politie was er sprake van zeker vijftig waarnemingen van drones bij Gatwick, het op een na drukste vliegveld van het Verenigd Koninkrijk. Op vrijdagochtend komt het vliegverkeer langzaam weer op gang.

Getest: nieuwe DJI-drone Mavic 2 Zoom