Apple: 'Kromming iPad Pro valt binnen de standaard'
'Minder dan 0,4 mm'

Apple: 'Kromming iPad Pro valt binnen de standaard'

24-12-2018 08:33 Laatste update: 08:37

Volgens Apple-topman Dan Riccio vallen de iPad Pro's die licht gebogen bij klanten aankomen binnen de strenge, door Apple bepaalde, standaarden.

Een boze iPad Pro-koper stuurde een e-mail naar Apple-ceo Tim Cook om te klagen over de lichte kromming in zijn nieuwe iPad. De klacht staat niet op zichzelf: er zijn meerdere mensen die een afwijking in hun iPad zagen.

De klager kreeg geen mail terug van Cook, maar wel van Dan Riccio, de manager bij Apple die over de productie van hardware gaat. Het antwoord deelde hij met MacRumors, dat bevestigd kreeg dat de mail daadwerkelijk van de zakelijke mailservers van Apple afkwam.

Beter dan ooit

Volgens Riccio zijn de iPads beter dan ooit als het gaat om buigingen in het scherm. "Het ontwerp komt overeen of overstijgt alle hoge Apple-standaarden als het gaat over design en nauwkeurige productie. (...) Onze huidige specificatie voor de platheid van iPad Pro is tot 400 microns, dat is zelf nauwkeuriger dan vorige generaties."

400 microns is 0,4 millimeter, oftewel 'minder dan vier A4'tjes', aldus Ricco. Verder benadrukt de topman dat de buiging niet erger zal worden als de iPad langer gebruikt wordt en dat de buiging geen effect heeft op de werking van het apparaat.

Officiële reactie Apple

Apple heeft nog niet zelf gereageerd op de klachten. Techsite The Verge wist de problemen wel bevestigd te krijgen, met het bijschrift dat Apple de kromming niet als defect ziet.

Volgens de gelekte e-mail komt Apple nog wel met een verklaring. Deze werd al op 20 december verwacht, maar is vooralsnog uitgebleven.

Is de iPad Pro een laptopvervanger?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's