Minder dan 60 euro

PlayStation Classic nu al flink afgeprijsd

28 december 2018 11:31

De PlayStation Classic, die begin deze maand op de markt kwam, gaat nu alweer in de uitverkoop. In plaats van voor 99 euro is de mini-console nu al voor minder dan 60 euro te krijgen.

Onder meer op de websites van Intertoys, Mediamarkt, Nedgame en Wehkamp kost de miniversie van de originele PlayStation uit 1994 inmiddels minder dan 60 euro. Ook in de VS is de PlayStation Classic flink in prijs gedaald.

Dat wijst erop dat Sony’s poging om, net als Nintendo, een hit te scoren met een retro-console niet is geslaagd. Nintendo boekte de afgelopen jaren wél flinke successen met het uitbrengen van mini-edities van de NES en de SNES.

Teleurstelling

Veel potentiële kopers zijn vermoedelijk niet onder de indruk van de twintig games die Sony meelevert met de mini-console. Tot teleurstelling van menigeen ontbreken klassiekers als Tomb Raider en Gran Turismo op de PlayStation Classic.

Creatieve gamers zijn er inmiddels in geslaagd om de PlayStation Classic te hacken. Zo wordt het alsnog mogelijk om andere PlayStation-games te spelen vanaf een usb-drive.

Bekijk Brights eerste indruk van de PlayStation Classic