Lachen naar 5 camera's

'Persfoto' toont vijf camera's in nieuwe Nokia 9

31 december 2018 09:49

Een nieuw uitgelekt plaatje laat zien dat de nieuwe Nokia 9 vijf cameralenzen aan de achterkant heeft, vergezeld door een flitser en een lichtsensor.

Het nieuwe vlaggenschip van Nokia, de Nokia 9 PureView, krijgt waarschijnlijk vijf cameralenzen aan de achterkant. Dat blijkt uit de eerste uitgelekte persfoto, geplaatst door de doorgaans betrouwbare journalist Evan Blass.

Eerdere gelekte afbeeldingen van prototypes lieten ook vijf cameralenzen zien. De lenzen zijn in een kring verdeeld, vergezeld door een flitser en een lichtsensor.

Verder is te zien dat de telefoon een in het scherm ingebouwde vingerafdrukscanner heeft. Vergelijkbare technologie zagen we bij de OnePlus 6T en de Huawei Mate 20 Pro. Ook is te lezen dat de telefoon draait op het besturingssysteem Android One. Dat wil zeggen dat de software is zoals Google deze ontwikkeld heeft, zonder extra laag van de telefoonfabrikant.

Eind januari

Naar verwachting wordt het nieuwe vlaggenschip van Nokia eind januari 2019 gepresenteerd. Dat is opvallend, aangezien dit betekent dat de smartphone niet op de grote techbeurs CES wordt getoond, maar pas daarna.

De slimme domme 'banaan'telefoon van Nokia