© FlixBus

FlixBus test virtual reality op lange busritten
Vijftig VR-spellen

FlixBus test virtual reality op lange busritten

31-12-2018 10:04 Laatste update: 11:03

Prijsvechter FlixBus gaat in Amerikaanse busritjes VR-ervaringen aanbieden om de reis minder saai te maken.

De FlixBus staat vooral bekend als aanbieder van zeer goedkope busritjes tussen grote steden. Sinds vorig jaar is het Duitse bedrijf ook in de Verenigde Staten actief, waar het zich vooral profileert als voorloper op techgebied, gericht op jongeren.

In dat kader biedt het nu VR-ervaringen aan voor ritten vanaf Tucson, Phoenix, Los Angeles en San Diego, naar Las Vegas. Op de bril zijn ongeveer vijftig simpele spelletjes te spelen, zoals basketbal en schaak. De proef loopt drie maanden.

Het gaat om de relatief onbekende en goedkope VR-bril Pico Goblin. Het heeft een beeldscherm van 5,5 inch en een resolutie van 2560x1440 pixels. Dit staat gelijk aan de budgetbril van Oculus, de Oculus Go.

Misselijk?

Gevaar van de test is dat de gebruikers ziek worden van de ervaring. VR staat erom bekend te rommelen met het evenwichtsorgaan. Tel daar de standaard autoziekte bij op en het lijkt het ideale recept voor een nare busrit voor veel passagiers.

Volgens FlixBus valt dit mee. Eerder is de VR-bril al getest in Spanje en Frankrijk, laat het bedrijf aan techsite TechCrunch weten. De eerste reacties waren daar positief. Ook heeft het bedrijf routes gekozen waarbij er relatief weinig bochten in de weg zijn.

Hoe bevalt de Oculus Go-bril?