© Louis Vuitton

Smartwatch Louis Vuitton is nu nog sjieker
Zo'n 2500 euro

Smartwatch Louis Vuitton is nu nog sjieker

31-12-2018 14:08 Laatste update: 14:35

Modemerk Louis Vuitton brengt de tweede generatie smartwatches op de markt. De chips en het design zijn verbeterd, maar de prijs waarschijnlijk niet.

De smartwatchmarkt wordt al jaren gedomineerd door Apple. Na het uitkomen van de Apple Watch Series 4 lijkt de voorsprong alleen nog maar groter te worden. Dat weerhoudt techfabrikanten er niet van om toch elk jaar een nieuwe smartwatch uit te brengen.

En niet alleen de techfabrikanten: sinds vorig jaar heeft modemerk Louis Vuitton een eigen smartwatch. Deze week heeft LV het nieuwe ontwerp gepresenteerd dat volgend jaar op de markt komt.

Chips en design

Op het eerste oog ziet de LV Tambour Horizon er hetzelfde uit, behalve dat er vanaf volgend jaar ook een witte editie komt. Wel zit er een nieuwe chip in, Snapdragon Wear 3100, die specifiek door Google ontworpen is om smartphones goed te laten draaien. Ook is de accuduur verbeterd: de horloge gaat nu één tot vijf dagen mee - afhankelijk van het gebruik - zonder tussendoor op te laden.

Bijzonder aan het horloge is dat het niet een 12-uur-klok heeft, maar een 24-uur-klok. De tijd lijkt dus twee keer zo langzaam te gaan. Maar dat mag ook wel voor dat geld.

Prijs

Over de kosten heeft Louis Vuitton zich nog niet uitgelaten, maar naar verwachting zal deze niet minder gaan kosten dan de eerste versie. Die prijs kon oplopen tot 2500 euro.

Samsung of Huawei: welke smartwatch is de beste?