Independence Day

Stranger Things seizoen 3 vanaf 4 juli op Netflix

2 januari 2019 13:17

Het derde seizoen van Netflix-serie Stranger Things is vanaf 4 juli te bekijken, de dag waarop Amerikanen hun afhankelijkheid vieren.

De datum van het nieuwe seizoen van Stranger Things werd in stijl bekendgemaakt. In een mysterieuze video wordt afgeteld naar het nieuwe jaar, van 1984 naar 1985. Terwijl er vuurwerk wordt afgestoken voor het nieuwjaar, wordt duidelijk dat het derde seizoen van Stranger Things zich afspeelt tijdens de Amerikaanse Independence Day, op 4 juli in de VS jaarlijks de andere grote vuurwerkgelegenheid.

Een poster voor het nieuwe seizoen toont hoofdpersonages Eleven, Mike, Dustin, Lucas, Will en Max, het meisje dat zich in het tweede seizoen bij de cast voegde. "One summer can change everything", luidt de tekst op de poster. Op de achtergrond wordt vuurwerk afgestoken. Het vorige seizoen van Stranger Things speelde zich ook al af tijdens een Amerikaanse feestdag: Halloween.

Stranger Things zit altijd vol met hommages en verwijzingen naar films uit de jaren '80. In het derde seizoen bouwen Stranger Things-makers The Duffer Brothers voort op de Chevy Chase-film Fletch, ook uit 1985. Dat zei acteur David Harbour (agent Jim Hopper) tegen Variety. Fletch draait om een journalist die geld krijgt aangeboden om een terminaal zieke miljonair om te brengen, maar wordt later bedreigd als blijkt dat de miljonair helemaal niet ziek is. Het is niet duidelijk welke andere films als inspiratie dienen voor het derde seizoen van Stranger Things.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Netflix schrapt aflevering comedyshow met kritiek op Saoedi-Arabië