'Android-apps draaien ook op nieuw besturingssysteem Google'
Fuchsia OS

'Android-apps draaien ook op nieuw besturingssysteem Google'

03-01-2019 11:32 Laatste update: 11:59

Google werkt al een paar jaar aan een nieuw besturingssysteem dat de opvolger moet worden van Chrome OS en Android. Volgens 9To5Google zal Fuchsia OS ook Android-apps draaien. Dat moet de overstap makkelijker maken.

Wanneer Google het nieuwe Fuchsia OS aan het publiek zal tonen is onbekend. Google is sowieso weinig mededeelzaam over het besturingssysteem. Toen het in 2016 voor het eerst online verscheen als open-source project, kondigde Google het niet eens aan.

De verwachting is echter dat het Fuchsia OS de opvolger van zowel Chrome OS als Android zal worden. Fuchsia zou Google Assistant nog veel dieper integreren en op zowel smartphone, tablets, desktops, laptops en wearables draaien.

Overstap makkelijker maken

Ook vond 9To5Google een verwijzing in een nieuw bestand op de website van Androids open-source project dat verwijst naar een 'Android Runtime' voor Fuchsia. In andere woorden: Google werkt aan de mogelijkheid om Android-apps in het toekomstige OS te kunnen draaien.

Dat zou de overstap naar het OS Fuchsia aanzienlijk makkelijker maken voor de gebruiker. Gebruikers hebben geïnvesteerd in allerlei Android-apps en er gaat meestal enige tijd overheen bij de overstap naar een gloednieuw besturingssysteem voordat alle ontwikkelaars hun apps hebben aangepast.

Dit jaar aankondiging

Overigens denkt 9To5Google dat gezien de recente toename in groot Fuchsia-nieuws dat Google het nieuwe besturingssysteem dit jaar nog aankondigt.