© Whirlpool

Deze oven heeft groot scherm in plaats van glazen deur
Smart home

Deze oven heeft groot scherm in plaats van glazen deur

08-01-2019 18:21 Laatste update: 09-01-2019 12:06

De nieuwe concept-oven van Whirlpool heeft een ingebouwd 27 inch scherm. Hij is te gebruiken als een gewone oven, maar tipt ook recepten en toont je agenda. Ook kun je inzoomen op je gerecht.

Witgoedfabrikant Whirlpool heeft op de gadgetbeurs CES in Las Vegas een conceptversie van een nieuwe slimme oven laten zien. Het apparaat heeft geen glas aan de voorkant, maar een 27 inch lcd-scherm.

Het scherm van de Whirlpool Connected Hub Wall Oven is wel transparant, zodat je nog steeds door het scherm naar binnen kan kijken om te zien hoe het met je eten staat. Maar het scherm is ook te gebruiken om door je agenda te bladeren of om een recept op te zoeken. Het scherm laat zelfs stap-voor-stap kookvideo's zien van het Whirlpool's Yummly-platform.

Augmented Reality

De oven maakt daarnaast gebruik van augmented reality, door bijvoorbeeld advies te geven op welke hoogte het ovenrek moet staan bij het garen van een kalkoen.

Ook heeft het een 'internal vision system' waarmee in te zoomen is op het gerecht om te zien hoe het ervoor staat. De introductiedatum en prijs zijn nog niet bekend.

Maaltijdherkenning

Naast dit concept heeft Whirlpool ook een nieuwe oven gepresenteerd die wél binnenkort op de markt komt. De Smart Countertop Oven heeft een interne camera die herkent wat voor maaltijd in de oven staat. Is het een pizza, of toch een lasagne? Daar past de oven de baktijd op aan.

Via een smartphone-app kan je zonder op te staan zien hoe het er in de oven aan toe gaat. Het apparaat is ook te bedienen via de spraakassistenten Amazon Alexa en Google Assistant. De nieuwe oven kost 799 dollar. Over de Nederlandse introductie is nog niets bekend.

Getest: slimme bbq

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's