Laat maar waaien

Deze regenjassen maken een feestje van elke bui

8 januari 2019 19:18

Wat een wind! Je kunt balen van de storm en regen, of erin meegaan en er wat leuks van maken, zoals met de regenjassen van het project +2 degrees. De regenjassen voor kinderen stimuleren interactie met regen en slecht weer.

Als het regent, noemen we dat slecht weer. Een Australiër zal dat niet met ons eens zijn. Of het weer werkelijk slecht is, heeft dus met je perspectief te maken, en gezien de opwarming van de aarde kunnen we onze waardering voor regen maar beter aanpassen.

Het project +2 degrees maakt juist een feestje van regen. Drie modellen regenjassen maken op hun eigen inventieve manier gebruik van regen. De ene jas heeft een draagbaar vijvertje op de buik dat je vol kunt laten lopen en dan als een waterval weer leeg maakt. De ander heeft een mouw als een trechter, zodat je arm een gieter wordt. De derde heeft rondom vakjes die je vol kunt laten lopen en via een ventiel weer leeg. Zo vormt de collectie een draagbare speeltuin die maakt dat je juist graag naar buiten gaat als het regent.

Met de kinderkleding richt ontwerper Mirl van Hoek zich juist op de generatie die met steeds heftigere regen zal moeten leren leven. Project +2 Degrees is haar afstudeerwerk aan de Design Academy Eindhoven. Ze ziet kansen voor verbetering van de maatschappij met een optimistische, poëtische en interactieve aanpak.