'Ook opvouwbare telefoon'

Samsung onthult Galaxy S10 op 20 februari

10 januari 2019 16:44

Samsung onthult zijn nieuwe smartphone Galaxy S10 op 20 februari in Londen en San Francisco. Mogelijk wordt de nieuwe opvouwbare telefoon dan ook getoond.

Samsung verstuurde donderdag een uitnodiging voor een Galaxy Unpacked-evenement op 20 februari, met daarop groot het cijfer 10. Hoogstwaarschijnlijk onthult Samsung in ieder geval de Galaxy S10. Dat toestel belooft vrij traditioneel te worden, met dunnere schermranden en een ronde scherminkeping in één van de bovenhoeken van het scherm, voor de selfiecamera.

Daarnaast laat Samsung op 20 februari ook meer zien van zijn opvouwbare telefoon, zeggen ingewijden tegen The Wall Street Journall. Samsung zou voor de tiende verjaardag van de Galaxy S-lijn groot willen uitpakken, met dit jaar drie varianten van de nieuwe Galaxy S10. Die toestellen zouden in maart in de winkel liggen. Een vierde versie met ondersteuning voor 5G-netwerken volgt later in het voorjaar.

Samsung Fold, Galaxy Fold of Galaxy F?

Samsung praat al maanden over zijn eerste opvouwbare telefoon met een buigbaar oled-scherm. Het toestel zou mogelijk in april op de markt komen. Eind vorig jaar liet Samsung al een glimp van de telefoon zien, maar er is nog veel onbekend.

Duidelijk is in ieder geval dat het toestel als een boekje opengeklapt wordt tot een kleine tablet, met in dichtgevouwen staat een kleiner scherm aan de buitenkant. Samsung zou nog niet zeker zijn van de naam van het toestel: Samsung Fold, Galaxy Fold of Galaxy F zouden de drie overwogen namen zijn.

Dalende verkoop 

Samsung heeft net als andere grote smartphonemaker zoals Apple te maken met teruglopende verkopen. Een nieuw type smartphone zou dat tij moeten keren. De opvouwbare telefoon wordt vermoedelijk wel vrij duur: geruchten spreken van prijzen rond de 1.500 euro.

Ook zouden er nog problemen met het toestel zijn. De telefoon werd deze week al aan ingewijden getoond, maar zou nog doorbreken als hij te ver werd doorgevouwen. Samsung zou 1 miljoen exemplaren van de opvouwbare telefoon willen produceren.

Eerste indruk: opvouwbare smartphone van Royole

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Huawei lanceert opvouwbare 5G-telefoon eind februari'

Vooruitblik: de smartphones van 2019

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's