Elon Musk toont Starship, belooft testvlucht binnen 8 weken
Voorheen BFR

Elon Musk toont Starship, belooft testvlucht binnen 8 weken

11-01-2019 09:06 Laatste update: 09:08

De eerste Starship van SpaceX is klaar voor een testvlucht. Elon Musk heeft een foto van het nieuwe ruimtevoertuig op Twitter gezet.

De eerste testvlucht met de enorme raket kan mogelijk al binnen vier weken worden gemaakt, twitterde Musk. “Maar dat betekent waarschijnlijk dat het acht weken gaat duren, als gevolg van onvoorziene zaken.”

De Starship, die voorheen bekend stond als Big Falcon Rocket (BFR), moet uiteindelijk worden gebruikt voor reizen naar de maan en Mars. Ook is SpaceX van plan om de Starship in te zetten om razendsnelle internationale vluchten via de ruimte uit te voeren. Zo zou het mogelijk worden om in 39 minuten van New York naar Singapore te vliegen. Met het vliegtuig doe je daar al snel 18 uur over.

Suborbitale ruimtevluchten

Het voertuig dat nu af is, is alleen bedoeld voor zogeheten suborbitale ruimtevluchten. Voor de Starship-uitvoering waarmee SpaceX daadwerkelijk langdurige ruimtevluchten wil maken, zal een dikkere behuizing worden gebruikt. Ook zal dat voertuig langer worden, schrijft Musk op Twitter.