Apple lanceert batterijhoesjes voor nieuwe iPhones
Draadloos oplaadbaar

Apple lanceert batterijhoesjes voor nieuwe iPhones

16-01-2019 13:51 Laatste update: 13:52

Apple heeft hoesjes met een ingebouwde, draadloos oplaadbare accu uitgebracht voor de iPhone XR, XS en XS Max.

De nieuwe versie van de Smart Battery Case ziet er wat minder vreemd uit dan het vorige model. Dat hoesje voor de iPhone 6, 6S en 7 heeft een batterij op het midden van de achterkant, terwijl de onder- en bovenkant slank blijven. Bij het nieuwe hoesje loopt de accu vanaf de onderkant van het hoesje tot vlak onder de opening voor de camera. Daarmee oogt het meer zoals vergelijkbare batterijhoesjes van andere fabrikanten

Draadloos opladen

Ook voegt de nieuwe Smart Battery Case geen dikke rand toe onder de iPhone. Het nieuwe hoesje is rondom alle randen even dik. Het hoesje heeft onderop een Lightning-aansluiting, waarmee het hoesje en de iPhone tegelijkertijd opgeladen kunnen worden. Ook ondersteunt het hoesje net als de nieuwe iPhones zelf draadloos opladen via de Qi-standaard. Leg de iPhone met hoesje op een geschikte lader en beide batterijen worden geladen.

Het siliconenhoesje is verkrijgbaar in zwart en wit, en kost voor alledrie de modellen 149 euro. Apple zegt niet welke capaciteit de accu in de hoesjes heeft. De iPhone XR krijgt er met het hoesje volgens Apple 39 uur beltijd en 22 uur internettijd bij, het XS-hoesje 33 uur beltijd en 21 uur internettijd en de iPhone XS Max groeit naar 37 uur langer bellen en 20 uur langer internetten. Voor de iPhone X heeft Apple geen hoesje uitgebracht, vermoedelijk past het hoesje voor de iPhone XS net niet goed.

Kijk ook: hoe bevalt de iPhone XS Max?

Draadloos opladen: dit moet je weten

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's