Icoon van Motorola

'Razr maakt comeback met opvouwbaar scherm'

16 januari 2019 19:32

Het iconische Motorola-toestel Razr keert terug. In de nieuwe uitvoering is de Razr een smartphone met opvouwbaar scherm.

Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Producent Lenovo (het moederbedrijf van Motorola) zou de nieuwe smartphone volgende maand al in de Verenigde Staten op de markt willen brengen met telecomaanbieder Verizon.

Volgens The Wall Street Journal wordt het toestel op dit moment nog getest en ligt de precieze lanceerdatum nog niet vast. Ook de specificaties zijn nog niet bekend. Wat wel duidelijk is, is dat kopers van de nieuwe Razr flink in de buidel moeten tasten. De vanaf-prijs wordt ongeveer 1500 dollar, schrijft de zakenkrant.

Dat bedrag is vergelijkbaar met de prijzen die de ronde doen voor de nog te verschijnen opvouwbare smartphone van Samsung. De Royole FlexPai, de opvouwbare telefoon die vorige week tijdens de tech-beurs CES werd getoond, is in China te koop voor ruim 1300 dollar.

200.000 exemplaren

Lenovo wil 200.000 exemplaren fabriceren van de nieuwe Razr. Tussen 2004 en 2008 verkocht Motorola meer dan 130 miljoen exemplaren van de Razr-clamshell-toestellen, die opvielen door hun dunne en elegante ontwerp.

Samsung mikt met zijn opvouwbare toestel naar verluidt op een oplage van ruim een miljoen exemplaren.

Bekijk Brights eerste indruk van de Royole FlexPai