Rennen en gamen tegelijk bij Omniverse-esportstoernooi
VR op een loopband

Rennen en gamen tegelijk bij Omniverse-esportstoernooi

16-01-2019 20:43 Laatste update: 20:50

Eind januari gaat het nieuwe Omniverse-esportstoernooi van start. Spelers moeten daarbij lopen, rennen en gamen tegelijkertijd. Deelnemen kan ook in Nederland.

Deelnemers aan het wereldwijde toernooi moeten zich tussen 24 en 27 januari melden op een van de locaties waar het mogelijk is om de fysieke games te spelen. Spelers zetten een VR-bril op en nemen plaats op het Omni-loopplatform van Virtuix: een soort loopband waarop je alle kanten kunt oplopen. Een tuigje zorgt ervoor dat de spelers ondanks hun bewegingen op dezelfde plaats blijven.

In Nederland is het mogelijk om deel te nemen aan het Omniverse-esportstoernooi in Amsterdam, bij Virtuality. Deelnemen kost daar 10,95 euro voor tien minuten. Virtuality raadt deelnemers aan om “lichte kleding te dragen in verband met fysieke inspanning.”

50.000 dollar

In de eerste ronde van het Omniverse-esportstoernooi staat de first-person shooter Omni Arena op het programma. In volgende rondes komen andere games aan bod. Het esportstoernooi vindt telkens plaats in het laatste weekend van de maand.

Bij elke ronde zijn er verscheidene geld- en hardware-prijzen te winnen. De beste spelers ontvangen aan het eind van het jaar een gedeelde hoofdprijs van 50.000 dollar.