Detroit gaat elektrisch

Deze auto's stelen de show op de autobeurs van Detroit

17 januari 2019 20:11

In autostad Detroit is deze week de jaarlijkse autobeurs. Deze drie auto's vielen Bright-autotester Rutger Middendorp het meest op.

Cadillac Electric SUV

De Detroit Auto Show staat vol met glimmende stands, maar de stad zelf laat zien hoe de autowereld veranderd is. Leegstaande kantoorgebouwen, hele wijken die teruggegeven zijn aan de natuur. Motor City is een schim van wat het ooit was. Maar zelfs Cadillac kijkt nu naar de toekomst. Het wil een Tesla-concurrent worden.

Cadillac wordt het elektrische merk van General Motors en met veel bravoure werd de eerste elektrische SUV van het merk aangekondigd. We moeten nog wel even wachten op deze auto. Hoe lang, dat durft Cadillac ons nog niet te vertellen. Of het merk terug komt in Europa is ook nog onduidelijk, maar de kans lijkt ons niet erg groot. 

Infiniti QX Inspiration Electric SUV

Ook Infiniti heeft het licht gezien en heeft een concept car op de stand gezet die volledig elektrisch en als plug-in hybride verkocht moet gaan worden. Maar net als Cadillac lijkt het merk ook nog geen haast te maken met de toekomst. De elektrische SUV heeft nog geen lanceerdatum gekregen.

Toyota Supra

Toyota heeft jaren beloofd dat de Supra terug zou komen en nu is hij er dan eindelijk. De Supra moet Fast & The Furious tijden doen herleven. De auto heeft een 3 liter zescilinder, 340 pk en is te koop vanaf een dikke €80.000. De Supra is niet per se retro, maar de gigantische koplampen zijn wel stevig tegen de trend in. Ze verwijzen naar eerdere modellen en geven de auto een eigen gezicht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Deze elektrische auto's kun je in 2019 kopen

Getest: BMW i8 Roadster

Volg Bright op YouTube voor meer video's over tech en auto's