Honor lanceert eerste telefoon met camera-gat in Nederland
Nieuwe smartphone

Honor lanceert eerste telefoon met camera-gat in Nederland

22-01-2019 18:22 Laatste update: 24-01-2019 19:16

Huawei-dochterbedrijf Honor heeft zijn nieuwe smartphone Honor View20 aangekondigd. Het toestel heeft een camera in een gaatje in het scherm en verschijnt eind deze maand ook in Nederland.

Eerste indruk: Honor View20

Honor, een dochterbedrijf van Huawei, heeft vandaag de Europese introductie van de Honor View20 aangekondigd. De nieuwe smartphone krijgt een prijs van 549 euro. Daarmee is het toestel een directe concurrent voor de OnePlus 6T.

Gatscherm

Wat direct opvalt aan de Honor View20, is de uitsparing van de camera aan de voorkant. Het is de eerste telefoon in Nederland met een in-screen camera: de camera zit in een gaatje in het scherm. Het 6,4 inch scherm loopt dus rondom de camera, waardoor er geen notch nodig is aan de bovenkant van het scherm. Volgens het bedrijf bestaat 91,8 procent van de voorkant van de telefoon uit scherm.

Verder heeft Honor een flinke camera in de achterkant van de telefoon gestopt, die tot 48 megapixel foto's maakt. Dit jaar worden meerdere 48MP-telefoons verwacht. De telefoon heeft 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslagruimte, en een batterij met 4000 mAh aan capaciteit.

Vergelijkbaar met Mate 20

De smartphone maakt gebruik van de AI-chip Kirin 980 van Huawei. Dat is dezelfde chip als in de Huawei Mate 20 Pro. Hiermee kan de camera met behulp van kunstmatige intelligentie beelden in real-time verbeteren. Zo kan het toestel de voorgrond van de achtergrond lospeuteren, om zo verschillende kleuraanpassingen of filters toe te passen.

De Honor View20 is vanaf 29 januari beschikbaar bij alle grote Nederlandse webshops, voor 549 euro. Klanten die voor 29 januari bestellen, krijgen er een gratis smartwatch van Honor bij.

Bekijk onze eerste indruk in deze video

Volg Bright op YouTube, Facebook en Instagram/

Kijk ook: eerste indruk Huawei Mate 20 Pro

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's