Beeld © Getty
Beeld © Getty
Nieuws

Grote Microsoft-storing niet opgelost: oplossing nog niet in zicht

24 januari 2019 16:16

De grote storing in Office 365, waardoor veel bedrijven en organisaties sinds vanochtend niet kunnen mailen vanuit Outlook, is nog steeds niet opgelost. Microsoft slaagde er niet in om de storing voor het eind van de werkdag te verhelpen.

Door de storing kunnen veel zakelijke gebruikers van het Office-pakket van Microsoft sinds vanochtend geen mails ontvangen of versturen via Outlook.

Volgens Microsoft hebben alleen sommige Europese bedrijven en organisaties last van de storing. Consumenten merken er niets van. Dat komt omdat het probleem alleen speelt bij de infrastructuur van de databases van zakelijke Outlook-mailboxen. 

Eerste meldingen

De eerste meldingen kwamen om 09.30 uur binnen bij Allestoringen.nl. Rond 16.00 uur was de storing nog steeds niet verholpen. 

Het team van Microsoft zegt de oorzaak van de storing te hebben achterhaald en probeert het te repareren. "We zijn bezig het probleem te verhelpen", meldde Microsoft donderdagmiddag.

Miniatuurvoorbeeld
Eerste melding

Enorme storing bij Microsoft-diensten: veel mensen kunnen niet mailen

Update volgt 

Wanneer de oplossing wordt verholpen is onduidelijk. Microsoft meldde dat er later een update zou volgen. 

Correctie 17.34 uur: In een vorige versie van dit bericht stond dat de storing nog tot het einde van de dag zou duren. Dat kan niet met zekerheid worden gesteld. Het bericht is daarom op verschillende plekken aangepast.